S-a aprobat o lege dură pentru români! Toată lumea va plăti această taxă! Și nu, nu este o glumă!

DISTRIBUIȚI

Nu este o gluma, este o masura care a fost adoptata! Momentat, masura a fost luata la nivelul judetului Arad.

Loading...

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa Canalizare judetul Arad a solicitat instituirea unei taxe pe apa de ploaie. Masura a fost adoptata in Consiliul Judetean Arad.

Loading...

Taxa pe apa de ploaie va fi platita de romanii care au firme, iar acesta noua masura a incercat sa fie contestata in cadrul sedintei.

„Din legislatia actuala rezulta faptul ca exista posibilitatea de a institui plata apei pluviale de catre institutiile publice si de catre persoanele juridice. Deci, exista posibilitatea, nu obligativitatea. Ma surprinde propunerea introducerii acestei noi taxe pentru firmele din Arad, este o masura neliberala. Eu cred ca persoanele juridice nu ar fi trebuit puse la plata”, a spus unul dintre consileirii locali, conform aradon.ro.

Justificare pentru taxa pe apa de ploaie ar fi aceea ca procesul de epurare este unul anevoios si costisitor. In plus, incasările din taxa pentru apa de ploaie se vor folosi pentru intretinerea statiei de epurare.

Taxa pe apa de ploaie va fi calculata în baza datelor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie.

„Vom lua valorile medii ale precipitatiilor pe fiecare localitate in parte si vom calcula taxa. Nu am gasit o solutie pentru a face calculele atat de individual. Ne vom baza pe rapoartele meteorologice pe localitate, nu pe cartiere”, a anuntat directorul ADI Apa-Canal, conform sursei citate.

Sursa:KanalD

VĂ RECOMANDĂM ȘI
Loading...